PC forbud

Hva skjer når barn og ungdom får Pc forbud en hel uke?  Vi snakker om små mennesker som sitter alt for mange timer foran PC skjermen hver eneste dag og hodet gror nesten sammen med skjermen. Hodet sitter så godt fast at når middagen er ferdig og barna skal komme ned, bruker de så lang tid at maten har fått ben å gå på og den er snart på vei til søppelkassen av seg selv….

Så hva skjer når mor bestemmer at PC, telefon og iPad er forbud en hel uke (uten om telefonsamtaler). Vil det blir mer krangling, surmuling og grinete unger?  Vel….vi har teste dette her hjemme i nå 5 dager. Resultatet……vel det er helt utrolig!  Det som har skjedd er hverken sure og grinete barn, mer krangling eller sutring, men tvert imot. Det virker som om gnisten er tilbake i øynene deres. De smiler mer, er i bedre humør og størstemann i huset er faktisk ute store deler av dagen. Det spilles fotball, de er sammen på trampolinen og de er sammen med meg. Nå skal det sies at de minste her i huset er veldig glad i å være sammen med mammaen sin, men størstemann syntes ikke det er det mest givende her i verden. Allikevel virker det som om at det å ikke få spille data hjelper på det sosiale, på humøret og på aktivitetsnivået. De får brukt kroppen mer, de får brukt hjernen til å måtte finne på ting å gjøre.


Det er ikke sånn at dette er helt uvitende for en mor. Men allikevel er det enkelt å slippe ALLE kampene om den datamaskinen hele tiden. Så det blir litt ekstra spilletid, selv om jeg vet at jeg skyter meg selv i foten. I en allerede hektisk hverdag med aktiviteter, møter og andre ting på timeplanen er det sånn at vi mødre også ønsker litt fritid selv. Så da er det enkelt å gi etter. Men NEI!  Nå har jeg fått nok av sutrete barn og ungdom som bare MÅ spille litt til. Så da ble resultatet en uke uten data, iPad og IPhone. Selv om det betyr ekstra oppfølging og tilstedeværelse av meg selv så har det så absolutt vært verdt det! Gladere og mer aktive barn ble nemlig resultatet av dette. Så datafrie dager i fremtiden noen dager hver uke er absolutt en nødvendighet her i familien.

Legg igjen en kommentar